Thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij?

Een thuisbatterij laat u toe om de te veel productie van stroom door uw zonnepanelen op te slaan. U beheert de opslag van uw eigen zonne-energie en bent minder afhankelijk van de energieleverancier.

Met een thuisbatterij haal je meer rendement uit je zonnepanelen door je energiestroom slimmer te maken. Goedkope energie tijdens daluren sla je op en gebruik je tijdens piekuren. Daardoor verbruik je veel minder dure netstroom en verhoog je het rendement van je zonnepanelen met 30%.

 

 

 

Subsidie

Mede door de subsidie van de Vlaamse Overheid is een thuisbatterij voor de meeste gezinnen met zonnepanelen een rendabele investering. Meer info op www.energiesparen.be.

 

 

Enkele feiten

Zodra de terugdraaiende teller wegvalt, valt het percentage eigen verbruik van de installatie terug op ongeveer 30%. De rest wordt op het net geïnjecteerd. U krijgt hiervoor een lage vergoeding. Het wordt dus belangrijk om zoveel mogelijk energie rechtstreeks te verbruiken. U kunt het eigen verbruik bijsturen door grote verbruikers over de middag in te schakelen.

 

Een slimme combinatie van zonnepanelen, thuisbatterij, meet- en monitoringsystemen verhoogt het eigen verbruik ook, en dat tot 60-70 %, zodat er slechts een klein overschot van de opbrengst aan zonne-energie in het net verdwijnt.

 

Een thuisbatterij vlakt piek verbruiken af en biedt extra voordelen naar het toekomstige capaciteitstarief toe.

 

 

Partners

© 2024 Dieter Criel bv. All rights reserved. Privacy - Website by KMOSites